Wie zijn wij?

Historie Tuinderij Boender

Mart Boender is opgegroeid in het tuindersbedrijf van zijn ouders. Gaandeweg ontwikkelde hij de passie om zelf ook te gaan ondernemen. Tuinderij Boender is een echt familiebedrijf: generatie op generatie zijn er vollegrondsgroenten en bloemen geteeld in de Hoeksche waard, waarna Mart in 2014 zelf startte met diverse slasoorten. Zijn vrouw Janske heeft zich in 2019 bij Mart in het bedrijf gevoegd en samen runnen zij op dit moment Tuinderij Boender. Zij produceren hoogwaardige producten die wereldwijd in de schappen liggen; van Nederland tot aan Dubai en verder!

Mart & Janske Boender

Bedrijfsactiviteiten

Tuinderij Boender is gespecialiseerd in de teelt van vollegrondsgroenten, en dan met name slasoorten zoals Lollo Rossa, Lollo Bionda en rode en groene eikenbladsla, Frisee, Salanova en Romaine. Snel kunnen schakelen is onze kracht. We denken met onze klanten mee: zo leveren wij mixpallets en kunnen we leveren in diverse soorten fust en verpakkingen, inhoud (gewicht, stuks of een combinatie): net wat de klant wenst. Wij adviseren u dan ook graag.

Wij zijn constant in beweging: altijd op zoek naar mogelijkheden om onze klanten in de toekomst nog beter te kunnen bedienen, met nog duurzamere en efficiëntere werkwijzen. Onze focus ligt voor de aankomende 5 jaar op stabilisatie, het verlengen van het seizoen en productuitbreiding.

Mijlpalen sinds de start

Sinds de start in 2014 kent Tuinderij Boender een aantal mooie mijlpalen. Door intensieve samenwerking met een bekend handelshuis, zijn er enorme stappen gezet in het verbreden van de markt. De sla van Boender lag wereldwijd in de schappen. Een nieuwe loods werd in 2017 in gebruik genomen, met een moderne koelcel. 2018 was een intensief jaar, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in het starten met hypermoderne en milieuvriendelijke schoffelmachine in 2019.

Vanaf het jaar 2022 hebben we voor een andere aanpak gekozen: we leverden meer aan horeca(groothandels) en mixpallets werden meer regel dan uitzondering. Sinds 2023 is het beleveren van horeca en snijderijen voor ons nog belangrijker geworden en mede daarom hebben we het assortiment nog verder uitgebreid.

Onze plannen voor 2024 zijn gebaseerd op innovatie, het automatiseren van oogstwerk en ons areaal vergroten, zodat we onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn. Of dit nu snijderijen, horeca- of retailklanten zijn!

Neem contact met ons op

We zetten steeds meer stappen met nieuw materieel, waardoor er sneller, handiger en mileuvriendelijker gewerkt kan worden. Topkwaliteit sla, zo efficiënt en duurzaam mogelijk geteeld, is wat wij onze klanten beloven.

Meer weten over ons, onze werkwijze of onze producten? Neem contact met ons op!